Wat ik geleerd heb uit het leven

Ik weet het, ik ben nog jong. Heel jong voor iemand die ouder is dan ik. Maar ook al heel oud voor iemand die zelf nog heel jong is. Jong zijn is allemaal zo relatief. Jong zijn is allemaal maar iets wat gezegd wordt. Want wacht, wat zegt men nog? Je bent zo jong als je jezelf voelt, toch?

Wel, soms voel ik me heel jong. Maar soms ook alles behalve.
Soms voel ik me een peuter die probeert kleuters te laten lopen. Maar wat weet ik nu van leren lopen? Wat leer ik jullie nu over het leven dat jullie niet weten?

Misschien wel niets. Maar misschien leer ik je ook wel net iets waar jij nooit opgekomen was, net omdat jij er eigenlijk meer van weet. De meest geniale invalshoeken komen vaak van mensen die er nog niet zoveel ervaring mee hebben, want zij denken niet binnen het plaatje wat verwacht wordt. Zij denken op een andere manier. En dat is niet slecht. Zo komen we toch aan de beste dingen?

Chopin die zijn eerste compositie schreef op een leeftijd van 7 jaar en hiermee de volwassenen iets bijleerde, Darwin die uitgelachen werd met zijn evolutietheorie bij de andere wetenschappers van zijn tijd en Einstein die als kind werd bestempeld als teruggetrokken en niet al te bijster.

Begrijp je wat ik je wil zeggen? Wees niet bang. Leer die kleuter fietsen, ook al ben jij een peuter, ook al kun je zelf niet lopen. Misschien lukt het samen wel sneller. Misschien leer jij er wel iets uit.
Misschien ook niet. Maar hey, is dat erg? Is het erg dat het niet lukt? Verlies je er iets mee?

41-1

Neen, inderdaad. Dat doe je niet. En waarom zou je dat dan niet doen? Ofwel verlies je er niets mee, ofwel win je er iets fantastisch mee.

Dus wees niet bang. Gooi jezelf gewoon. Probeer wijsheid te delen. Of je nu jong bent. Of niet. Of je nu de levenswijsheid hebt of niet. Deel wat je weet, deel wat je ervaart.

En dat is nu net wat ik aan het doen ben. Ik probeer te delen wat ik van het leven leer.
Ik probeer jullie te helpen met dingen waar ik zelf ook niet altijd zo zeker van ben.
Ik wil gewoon delen wat ik zelf ervaar.
Want dat is toch wat fijn is? Samen dingen ervaren?

Liefs,
Melissa

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: