Ovenheerlijke rabarber havermout-crumble

Benodigdheden (voor 2-4 personen)

  • 150 gram rabarber (ongeveer 1 dikke steel)
  • 50 gram havermout
  • 25 gram frosties cornflakes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel perenstroop
  • 1 koffielepel kaneel

Tijdsduur: 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Voedingswaarde
: 112 – 223 kcal/ persoon ( 446 kcal/ geheel)

Bereiding

Voor de rabarber:

Was 1 stengel rabarber en snijdt hem in partjes. Snedes van 1 cm dik ongeveer zijn ideaal. De vezels van de stengel die los komen te zitten, kan je eraf trekken, zodat de rabarber in de oven beter smelt.

Voor de crumble:

Je verkruimelt de frosties in je handen tot kleine kruimels en mengt ze met de havermout. Hierna voeg je de stroop, honing en kaneel toe en mengt het goed tot je een plakkerige brei krijgt. De crumble is klaar.

Je maakt eerst een dikke laag (deze krimpt nog in de oven) met rabarber en strooit hierover de crumble. Zo’n 20 minuutjes op 180Β° in de oven en klaar is kees. Het lekkerste wanneer hij nog warm is! Je kan het gewoon zo eten of gemengd door yoghurt of vanillevla. Ook een bolletje ijs erbij kan prima: de combinatie warm-koud is hemels!

TIP: De overschot (als die er nog is, want het is wel heel lekker) kan je de ochtend nadien door je yoghurt/ kwark mengen. Top!

TIP: Je kunt ook ander fruit gebruiken om bij de crumble te mengen. Appel, aardbei, peer of banaan zijn maar enkele voorbeeldjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: