Yoghurt-meringue havermoutrepen

Ingrediënten

Voor de repen (12 stuks):

  • 100gr havermout
  • 75gr Brinta
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel honing
  • 50 ml magere yoghurt
  • 100ml sojamelk natuur (light)
  • 30gr meringue

Voor het glazuur:

  • 30gr philadelphia natuur (light)
  • 20 gr magere yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5gr meringue

Tijdsduur: 20 minuten (+ 60 min baktijd)
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Voedingswaarde
: Reep zonder glazuur (92 kcal) – Reep met glazuur (109 kcal)

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op zo’n 150 graden.

Pel de bananen en mix ze tot een lopende brei. Voeg hier de havermout, brinta en honing aan toe. Normaal krijg je een vrije droge, maar wel plakkerige substantie. Om ze minder droog te maken, voeg je sojamelk toe naar behoefte. Ikzelf heb ongeveer 100 ml gebruikt, maar heb dit beetje bij beetje op gevoel eronder gemengd. Je moet een plakkerige substantie krijgen, maar zeker niet lopend. Ook de yoghurt dient om de substantie iets plakkerig en meer lopend te krijgen. Je kan altijd de yoghurt eruit laten en volledig vervangen door de sojamelk of omgekeerd. Voeg dan wel elke keer maar een beetje toe zodat je kan zien hoe de substantie verandert.

Kruimel de meringue fijn tot kruimels. Voeg deze toe aan je mengsel en roer goed.

Neem een ovenschotel/ cakevorm en leg hier bakpapier in. Schep de substantie mooi egaal hierin. De dikte van de repen kan je natuurlijk zelf kiezen en hangt ook af van de grootte van je schaal. Strijk het mooi glad en zorg ervoor dat het mooi verspreid zit over de gehele schotel.

Zet nu ongeveer een uurtje in de oven. Kijk af en toe eens om te zien of ze nog niet klaar zijn. De duur hangt natuurlijk ook af van hoe je dik je de repen maakt.

Terwijl de repen in de oven staan, kun je het glazuur maken. Meng de philadelphia, yoghurt en vanillesuiker.

Als je repen uit de oven komen, laat je ze volledig afkoelen en daarna neem je ze pas uit de schotel/ bakvorm. Strijk het glazuur op de blok en verkruimel hierboven de meringue als topping. Snijdt dan de blok in repen naar eigen gootte. Ik kon er zo’n 12 repen uitsnijden, maar had ze niet heel dik gemaakt en ook niet al te groot. Ook hier kies je natuurlijk zelf wat je wilt.

Smakelijk!

P.s.: Als je ze in de koelkast bewaart, zijn ze ook lekker fris (en stijft het glazuur beter op).

yoghurt-meringue-havermoutrepen-2

TIP: Ik proefde de meringue in de repen niet zo fel en ik denk dat je het ook gewoon kan weglaten uit het recept zonder al te veel smaakverlies. Dat is handig als je probeert kcal te besparen 😉

Voedingswaarde zonder meringue: Reep zonder glazuur (72 kcal) – Reep met glazuur (89 kcal)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: