Oreo cupcakes

Oreo cupcakes, het klinkt toch gewoon al hemels? Wel, dat is het ook gewoon. En het beste? Ze zijn nog eens schuldgevoelvrij. Voor maar 84 kcal per cupcake en een goede hoeveelheid eiwitten, moet je je niet langer schuldig voelen. Bovendien ontzettend snel en makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Dus haast je maar naar je keuken!

Ingrediënten (voor 10 cupcakes)

  • 1 banaan
  • 50 gr havermout
  • Eiwit van 4 eieren (+/- 125 gr vloeibaar eiwit)
  • 1 portie proteïne/eiwitpoeder cookies en cream/ vanille of een andere smaak *
  • 1 tl bakpoeder
  • 7 oreokoekjes

Tijdsduur: 20 minuten (+ 30 min baktijd)
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Voedingswaarde
: 84 kcal/cupcake (840 kcal per hele portie)

* Ik gebruikte zelf al smart proteïne cookies en cream en casceïne vanille. Ik vond persoonlijk de casceïne vanille lekkerder, maar alleen werden de cupcakes hier veel plakkerig door. Dus moest je casceïne willen gebruiken, haal je best de cupcakes meteen na het uit de oven halen alweer uit hun papiertje. Anders blijft er papier aan je cupcakes plakken, en dat is misschien niet echt de bedoeling…

Bereiding

Snijdt de banaan in grove stukken en voeg hier de 50 gr havermout aan toe. Meng ook de 4 eiwitten, het eiwitpoeder en het bakpoeder toe. Mix alles door elkaar met een mixer.

Gebruik cupcakevormpjes die je in een voorgevormde cupcakevorm plaatst en verkruimel telkens per cupcake een halve oreo op de bodem van je cupcake. Vervolgens bedek je het met een laag deeg. Afwerken doe je met een stukje oreo.

30 minuutjes in de oven en klaar is kees!Oreo cupcakes 1.jpg

TIP: Je kan ook altijd een andere smaak eiwitpoeder gebruiken als je dat wilt. Ik denk maar aan gewoon vanille, chocolade of bounty,… Wil je dat de smaak sterker doorkomt, gebruik je 2 schepjes eiwitpoeder i.p.v. eentje. Je voedingswaarden gaan slechts met ongeveer 10 kcal per cupcake omhoog.

Oreo cupcakes 2.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: