Everybody dies… But not everyone lives.

De quote alleen al zit er bonk op. Iedereen heeft een leven, iedereen sterft. Maar leeft iedereen ook echt? Of zijn er mensen die gewoon overleven?

Een hele tijd geleden kwam ik onderstaande video tegen en wow, wat vond ik hem prachtig verwoord. Daarom wilde ik deze – ondanks dat het nu maanden later is – toch nog graag met jullie delen. Zeker de moeite om eens te bekijken. Hier krijg je geen spijt van, dat beloof ik je.

Mensen leven vaak binnen lijntjes en binnen hokjes. Ze gaan naar school, gaan door naar de universiteit, studeren af, doen jarenlang een job en gaan op pensioen. Dat is het leven van vele mensen.

En wat denk je dat deze mensen zich het meest beklagen als ze oud zijn en terugkijken op hun leven? Juist… Dat ze niet meer gedaan hebben wat ZIJ wilden. Wie weet ben jij later ook zo. Wie weet kijk je dan met jouw kraaipootjes rond je ogen en je grijze haren wel terug naar kansen die je hebt gemist of de dromen die je niet achterna gegaan bent.
Misschien wil je op dit moment graag schrijfster worden, of topatleet. Misschien wil je graag een wereldreis maken of een cursus fotografie volgen. Misschien blijf je het keer op keer weer uitstellen. Later. Later, als je meer tijd hebt. Dan doe je het wel. Maar wat als die tijd er nooit komt? Ga je dan eeuwig jouw dromen blijven uitstellen? Totdat je met je grijze haren in je rolstoel zit en niet meer de kans hebt om ze te verwezenlijken? Dat zou zonde zijn, toch?

Zorg ervoor dat je later in je rolstoel kan glimlachen als je terugkijkt op je leven. Zorg ervoor dat je grimassen kunt trekken over de streken die je uithaalde en de herinneringen die je maakte. Zorg ervoor dat jouw leven betekenis heeft gekregen voor jou. En dat je voldaan oud kan worden. Dat je kan genieten van al het geluk dat je hebt mogen ervaren.

Zorg ervoor dat jij leeft. En niet zomaar overleeft.

Vanaf vandaag. Vanaf nu.

Liefs,
Melissa

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: