Roseline’s verhaal

Roseline's verhaal 1.jpg

 

Ik ken Roseline vanuit Leuven en ken haar als een ontzettend lieve meid die graag ook eens gek doet. Het laatste jaar heeft ze echter ook een uiterlijke transformatie doorgemaakt en straalt ze als nooit tevoren. Hoe zij dat gedaan heeft en hoe haar transformatie eruit zag? Dat lees je hieronder in een kort interview.

Stel jezelf even kort voor.

Mijn naam is Roseline. Ik studeer Handelsingenieur in Leuven en zit hier ook op kot. Sporten, mode en reizen zijn mijn voornamelijkste interesses en bezigheden. Ik ben het afgelopen jaar 10 kg afgevallen, wat voor mij vooral betekent dat ik me veel beter in mijn vel voel, gelukkiger ben en meer energie heb. De grootste uitdaging momenteel is blijven volhouden, zo gezond mogelijk blijven eten en op hetzelfde gewicht blijven!

 

Roseline's verhaal 9.jpg

Ben jij altijd al veel met voeding en sport bezig geweest?

Eigenlijk helemaal niet. Toen ik klein was, heb ik allerlei verschillende sporten gedaan (turnen, aerobic, tennis, …) maar geen één daarvan ben ik ook blijven doen. In het middelbaar deed ik zo goed als niets van sport. Iets meer als een jaar geleden heb ik mezelf een fitness abonnement aangeschaft en dit is voor mij het moment geweest dat ik sporten leuk ben gaan beginnen vinden.

Rond dezelfde periode ben ik ook bewuster geworden van mijn eetgewoonten. Ik at vroeger bijvoorbeeld best veel chips, omdat het een gewoonte geworden was. Dit heb ik toen afgeleerd. Nog steeds gaat het in periodes minder goed qua voeding, ik ben eerlijk gezegd liever met sport bezig dan met voeding.

 

Hoe ziet jouw sport/trainingsweek eruit?

Ik probeer gemiddeld een 3 à 4 keer te gaan sporten in een week. Meestal bestaat dit uit 2 keer per week een uur fitnessen, 1 keer 3 kwartier lopen en 1 keer een uur à twee uur fietsen. Dit is geen strak schema: soms heb ik bijvoorbeeld meer zin om te gaan zwemmen of aerobicen. Ook de dagen waarop ik sport liggen niet vooraf vast, omdat mijn weken vaak verschillen door mijn studie. Ik heb geleerd dat ik het het fijnste vind om te variëren qua sport. Zo blijf ik meer uitdaging ondervinden en wordt het minder snel ‘saai’.

 

Heb jij een favoriete sport en waarom?

Mijn favoriete sport is fietsen. Ik ben hier 9 maanden geleden mee begonnen en doe het niet in competitie. Maar de sport heeft mij altijd wel geboeid. Ik vind het sowieso wel heel fijn om buiten te sporten. Ik kan variëren met routes en het is perfect om jezelf uit te dagen om steeds sneller of meer kilometers af te leggen.

Roseline's verhaal 3.jpg

Waar let je bij op je voeding?

Zoals ik al zei is sport voor mij belangrijker dan voeding. Maar natuurlijker probeer ik wel zo gezond mogelijk te leven. Wat voor mij handig gewerkt heeft als houvast is het boek ‘Bikiniboost’. De schrijfster heeft een soort levenstijl uitgewerkt gebaseerd op 5 verschillende voedingsfamilies. Per dag moet je van elke familie 2 portie eten. Daarnaast heb je elke week 2 jokers. Ik volg het boek niet exact, maar het is voor mij wel heel nuttig geweest om een basis te hebben, iets om op verder te bouwen en er dan mijn eigen draai in te vinden.

 

Wat is voor jou het belangrijkste binnen deze leefstijl?

Het belangrijkste vind ik dat ik nog steeds kan genieten. Ik zou dit niet kunnen volhouden als ik mezelf steeds dingen moet ontzeggen of mezelf moet verplichten tot dingen. Ik probeer elke week zo vaak mogelijk te sporten, maar als ik een rotdag heb, dan mag ik van mezelf soms ook wel eens een sportsessie overslaan. Hetzelfde qua voeding, ik probeer gezond te eten. Als kotstudente is dit niet altijd even gemakkelijk. Maar als ik op stap ga met vriendinnen of op restaurant ga, dan staat voor mij het genieten en plezier centraal en dan mag ik soms wel eens ‘cheaten’.

 

Zou je het aanraden aan anderen?

Ik heb lang moeten zoeken naar een levenstijl die voor mij werkt. Dat is het belangrijkste denk ik, dat je je er zelf goed bij voelt en gelukkig van wordt. Ja, ik zou deze levensstijl aanraden, maar probeer dan steeds jezelf er in te vinden. De dingen die jij belangrijk vindt, moeten steeds centraal staan.

 

Hoe kijken anderen (familie, vrienden) naar jouw nieuwe leefstijl?

De grootste verandering in mijn leefstijl is het sporten geweest. Ik denk dat mijn dichtste familie en vrienden hierdoor wel trots op me zijn omdat ik hiervoor helemaal niet sportief was. Verder zijn er niet enorm drastische veranderingen geweest. Ik doe het ook vooral omdat ik er zelf duidelijk gelukkiger door geworden ben en me beter in mijn vel voel zitten. Ik hoor nu wel vaker van vrienden dat ‘ik zo straal de laatste tijd’. En deze complimentjes maken de zwaardere dagen natuurlijk de moeite waard!

 

Wat zijn 5 food-confessions die je moet delen met ons?

  • Ik heb een kleine verslaving aan popcorn.
  • Ik ga bijna dagelijks koffie halen bij Montcafe in Leuven.
  • Eens ik een zak chips open, moet hij leeg. Hoe groot hij ook is, ik kan een zak chips niet terug wegleggen.
  • Op baaldagen fleurt sushi me altijd terug een beetje op!
  • Een avondje uit met vriendinnen in Leuven is niet compleet zonder een stop bij ‘De Muur’.

 

Heb je nog plannen/ bepaalde doelen voor de toekomst die met deze leefstijl te maken hebben?

  • Huidig gewicht behouden en eventueel nog -1à2kg
  • Ik zou graag eens kickboksen gaan proberen! Dit lijkt me enorm intensief en daarom weer een nieuwe uitdaging en iets nieuws om te leren.
  • En ik hoop natuurlijk dat het plezier dat ik nu ondervind van sporten blijft en het geen sleur gaat worden!

Roseline's verhaal 4.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: