Zo ben ik #3: Hoe ziet mijn sportweek eruit?

Ik ben altijd wel graag met sport bezig geweest, al zijn mijn interesses voor specifieke sporten enorm veranderd. Vroeger had ik een hekel aan lopen en zwemmen, maar nu vind ik het geweldig. Daar zit vast mijn opleiding “L.O. en bewegingschappen” voor iets tussen. Ik moest in mijn eerste jaar wel plots meelopen en meezwemmen, al vond ik dat in het begin vreselijk. Beetje bij beetje begon ik het leuker te vinden en nu doe ik het zelfs regelmatig in mijn vrije tijd, gewoon omdat ik het leuk vind.

Zelf heb ik best wel een actieve week omdat ik nog een aantal verplichte sportlessen heb voor mijn opleiding en verder zelf ook veel dansles geef, o.a. aan acro-wedstrijdgymnasten. Zij trainen zelf zo’n 13u/ week, waarvan ik probeer zoveel mogelijk uren ook dans te geven. Daarnaast wandel ik vaak naar de universiteit en terug, omdat het mij helpt om even mijn hoofd leeg te maken na lange lesdagen. (En het openbaar vervoer is toch ook niet altijd een pretje, haha). De frisse lucht en beweging vind ik echt geweldig. Ik kan oprecht genieten van mijn wandelingen in Leuven met mijn muziek op volume 20. Genieten.

Mijn sportweek

Dit schema is trouwens niet absoluut. Dit wil zeggen dat ik dus niet echt elke week exact doet wat hier staat. Maar vaak verschilt het er toch niet veel van. De sporten tussen haakjes doe ik echter niet elke week, maar enkel als ik tijd en zin heb.

  Vrije tijd Verplichte sportlessen Lesgeven Actieve tijd (Totaal)
MAANDAG 1u30 wandelen

1u30 ballet

3u
DINSDAG 30 minuten wandelen 1u zwemmen

1u gymnastiek

2u30
WOENSDAG 1u30 wandelen 1u atletiek 2u30 5u
DONDERDAG 1u30 wandelen 1u zwemmen 2u30
VRIJDAG 1u30 wandelen

(1u lopen)

1u30-2u30
ZATERDAG 1u15 moderne dans 3u45 5u
ZONDAG (1u zwemmen) 4u 4u-5u

Zoals je ziet, heb ik best wel drukke weken. Maar dat vind ik juist fijn. Doordat ik student ben, moet ik naast deze sportmomenten, vooral in de boeken zitten. Om dan even mijn hoofd volledig leeg te kunnen maken via beweging, vind ik geweldig. Zonder die afwisseling zou ik het in ieder geval niet volhouden, dat is zeker. Op een normale week ben ik dus zo’n 22,5 – 24,5 uren per week bezig met sport/ beweging. Het lesgeven zelf neemt immers iets meer dan 10u/ week in beslag en is uiteraard een stuk minder zwaar dan zelf sporten. Ook is het wel heel opvallend (valt me nu pas op) dat ik eigenlijk vooral cardio doe. Blijkbaar een lichte voorkeur hiervoor… hihi.

Maar zoals sommigen onder jullie misschien wel weten, ben ik sinds een aantal weken weer enorm aan het sukkelen met een oude blessure die plots hardnekkig terug was. Mijn sportschema ziet er op dit moment dus niet uit zoals normaal.
In de eerste weken heb ik niet meer gesport (dat ging gewoon niet omdat ik te veel pijn had om normaal te functioneren, laat staan te sporten). Sinds anderhalve week ben ik terug aan het opbouwen. Oefeningen bij de kinesist, samen met voorlopig het wandelen en zwemmen. En man, wat ben ik blij dat ik terug kan bewegen. In tussentijd ben ik trouwens wel altijd blijven lesgeven, omdat je jouw leerlingen natuurlijk niet zomaar weken aan een stuk in de steek kan laten. Al moesten ze wel vaak genoegen nemen met juf Melissa die aan de kant stond te commanderen hoe zij moesten dansen, haha. Ach, dat is ook al weer een stuk beter. En gelukkig heb ik topdansertjes 😉

Vroeger ging ik ook regelmatig naar de fitness, samen met mijn nicht. Maar doordat ik dit jaar zo’n druk programma heb, heb ik jammer genoeg mijn abonnement moeten opzeggen… En dat vind ik ergens wel jammer, want dat deed ik graag. Zeker ook omdat het altijd fijn bijbabbelen was met mijn nicht. Nu zie ik haar weer veel te weinig…

Maar goed, dat is dus ondertussen verleden tijd. En via dit schema denk ik dat je op deze manier een duidelijke kijk hebt op wat ik zoal uitsteek op een week qua sport.

Welke sporten doe jij graag? En hoe vaak per week sport jij?

Liefs,
Melissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: