Bananen – speltbrood met kokos en veenbessen

Bananen-speltbrood met kokos en veenbessen 2.jpg

Ingrediënten

  • 200 gr speltmeel
  • 2 grote bananen/ 3 kleine bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 15 gr bakpoeder
  • Halve eetlepel zout
  • 10 druppels vanille-extract (ik gebruikte deze)
  • 40 gram veenbessen
  • 40 gram kokosblokjes/stukjes (ik gebruikte deze)

Voedingswaarde: 1583 kcal – 280 gr koolhydraten – 27 gr vet – 45 gr eiwit (voor alles)

Ik haalde er 18 stuks uit (kleintjes), wat neerkomt op:
88 kcal – 16 gram koolhydraten – 1,5 gr vet – 2 gr eiwit per stuk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe het meel, de ontpelde bananen in grove stukken, de eieren in zijn geheel en de amandelmelk in een grote kom. Voeg het bakpoeder, het zout en het vanille-extract toe. Meng nu alles onder elkaar. Ik gebruikte hiervoor een staafmixer, omdat vooral voor het pletten van de bananen toch wat kracht vereist is.

Wanneer het mengsel klaar is voeg je de gedroogde veenbessen en kokosblokjes toe.

Je legt bakpapier in je cakevorm of papieren cupcakes in je cupcakevormpjes en verdeelt het deeg gelijk over alles.

Zet in de voorverwarmde oven voor zo’n 30 minuutjes. Kijk regelmatig of ze al klaar zijn, want naargelang van je vormgrootte, verschilt dit.

Laat ze even afkoelen.

Smakelijk!

Bananen-speltbrood met kokos en veenbessen 5.png

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: