Zo ben ik #6: Wat studeer ik nu eigenlijk?

Vaak krijg ik de vraag wat ik nu eigenlijk studeer. Mensen zijn in de war: bij mijn instagram account staat dat ik geneeskunde studeer en af en toe deel ik ook foto’s die met deze opleiding te maken hebben. Maar dan plots vertel ik iets over mijn sportlessen voor de universiteit… Moet je sporten als je geneeskunde doet? Het antwoord is dus neen. Haha. Tuurlijk moet je dat niet. (Misschien nog een ideetje K.U. Leuven?)

Ik volg inderdaad geneeskunde en zit bij deze opleiding in mijn 3de bachelorjaar. Dat betekent dat ik (hopelijk!) na dit jaar mijn bachelordiploma behaal en volgend jaar start aan mijn master.

wat-studeer-ik-eigenlijk-1

Hoe het komt dat ik dan ook sportlessen heb? Dat is omdat ik naast mijn basisopleiding geneeskunde, ook de opleiding L.O. en bewegingswetenschappen aan de K.U. Leuven volg. Ik verspreid deze opleiding echter over verschillende jaren, zodat de combinatie niet ondraaglijk zwaar wordt.

Dit jaar leg ik enkel mijn individuele sporten van mijn 2de bachelor af: dit zijn atletiek, zwemmen en gymnastiek.

Wat studeer ik eigenlijk 3.jpg

Hoe ziet mijn traject er de komende jaren uit?

Wel, dat bepaal ik samen met de begeleiding op de K.U. Leuven. Mijn theorie van de eerste 3 jaar heb ik al volledig voltooid. Het zijn alleen mijn sporten van 2de bachelor en 3de bachelor dat ik nog moet inhalen. Dit jaar dus een deel van het 2de jaar, volgend jaar hopelijk mijn volledige 2de jaar afwerken en misschien al een deeltje van het 3de jaar, wie weet.

 

Wordt jij dan sportarts?

Deze vraag krijg ik echt vaak gesteld. Wel, het is één van de opties; het interesseert me alleszins wel. Maar ik denk dat mijn uiteindelijke keuze enorm gaat afhangen van de stages die me wel/ niet bevallen en uiteindelijk ook van mijn resultaten die beslissen of mag specialiseren of niet. Dat is dus een vraag waar ik nu nog geen antwoord op weet, maar de toekomst wel zal uitwijzen…

 

Waarom deze combinatie?

Eigenlijk is dat een lang verhaal. Maar ik zal even de essentie vertellen: ik ben oorspronkelijk gestart met enkel de opleiding L.O. en bewegingswetenschappen. Maar na mijn 1e jaar had ik ontzettend last van rugblessures. Ze hebben mij toen ten sterkste afgeraden te opleiding verder te volgen en dus moest ik op zoek naar een andere oplossing. Die wist ik toen helemaal niet en om geen opties uit te sluiten en rustig te kunnen nadenken deed ik mee aan het ingangsexamen voor geneeskunde. Hier sloeg ik op en toen vond ik dat maar een kans moest geven… Anders zou het zonde zijn, toch?

Tijdens de zomervakantie naar mijn 1e jaar geneeskunde toe kreeg ik echter veel heimwee naar de opleiding L.O. en besloot ik in overleg om beide studies te gaan combineren. Mijn theorie heb ik gewoon telkens in een volledig jaar opgenomen, mijn sporten spreid ik over meerdere jaren om mijn blessures niet te overbelasten. Bovendien houden ze bij de opleiding ook extra rekening met mijn mogelijkheden, wat erg fijn is.

 

Wil je na je bachelordiploma van L.O. en bewegingswetenschappen ook nog een masterdiploma?

Nog een vraag die me veel gesteld wordt… Eigenlijk weet ik het antwoord nog niet zo goed. Op dit moment heb ik niet perse de ambitie om de masteropleiding ook af te maken. Waarom niet? Simpelweg omdat ik er de tijd niet voor heb… Anders zou ik het met heel veel plezier wél doen. Dus wie weet, zit dat er in de (verre) toekomst nog wel in… Maar op dit moment hou ik het gewoon bij mijn bachelor. Dat is al druk genoeg.

Wat studeer ik eigenlijk 2.JPG

Zo, nu is dat ook alweer even opgehelderd. Moest je nog andere vragen hebben over mijn studies of over eender wat, mag je ze altijd in een reactie achter laten of mij een berichtje sturen. Ik hoor graag van jullie 🙂

Liefs,
Melissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: