Hartige pompoentaart

IngrediΓ«nten

  • 1 pompoen (ongeveer 800 gram)
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 4 eieren
  • flinke scheut melk (of sojamelk, amandelmelk,…)
  • 2 eetlepels kruidenkaas (je kan voor een light-variant kiezen zoals boursin light of Philadelphia light)
  • verse bieslook
  • beetje peper
  • 5Β kleine bladerdeegvellen (225 gram)

 

Voedingswaarden: 1558 kcal/ hele taart (156 kcal/ stuk als je ze in 10 snijdt)

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200Β° C?

Ondertussen laat je een pot met water koken op het vuur. Je snijdt de pompoen, paprika en ui in stukjes en kookt vervolgens de pompoenblokjes 5 minuten.

Doe een beetje olie of water in een pan en bak het uitje en de paprika lichtjes aan. Na ongeveer 2 minuutjes voeg je de pompoenblokjes toe. Je laat het nog een paar minuten verder bakken.

Ondertussen begin je aan het andere mengsel: de eieren, de kruidenkaas en de melk meng je door elkaar. Voeg hier naar eigen behoefte bieslook, peper en eventueel andere kruiden aan toe.

Verdeel de bladerdeeg over je bakvorm en schep de pompoen in de vorm. Giet hierna het mengsel van de eieren en kaas erover.

Nu moet hij enkel nog 30-40 minuutjes in de oven en klaar is kees πŸ™‚

 

Smakelijk!

Hartige pompoentaart 1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: