Zo ben ik #7: Wat mij gelukkig maakt

Geluk zit in de kleine dingen. Daar ben ik echt van overtuigd. Je hoeft geen tonnen geld te verdienen of populair te zijn over heel de wereld om gelukkig te zijn. Wat mij dan wel helpt om gelukkig te zijn? Volgende dingen zeker en vast:

1.   Spontane berichtjes en cadeautjes

Er is echt niets wat mij zo gelukkig maakt als een smsje in mijn inbox op een willekeurig moment wanneer ik het niet verwacht. Zeker wanneer het een heel lief smsje is, zomaar, gewoon, speciaal voor mij. Ik vind het heerlijk om te weten dat er mensen aan me denken of om me geven, zonder dat ik daar iets speciaals voor moet doen. Een klein cadeautje, een lief kaartje of een mooie foto op mijn facebook-wall. Het zijn die kleine dingen die echt veel voor me betekenen. En het beste? Wanneer die persoon ook gewoon voor je deur staat, speciaal voor jou, om je te verassen. De beste momenten.

2.   Een uitstapje naar zee

De mensen die me echt goed kennen weten dat ik dol ben op de zee. Ik vind het zeewater enorm rustgevend en vindt het heerlijk om een dagje (of twee!) te gaan uitwaaien aan de kust. Even lekker hoofd leegmaken en ik kan dan echt het gevoel hebben dat ik me in een totaal andere wereld bevind. Heerlijk vind ik dat.

3.   Ijsjes en chocolade

Liefde gaat door de maag, toch? En neen, dat geldt niet enkel voor mannen. Wil je mij voor jou winnen? Een grote bak ben & jerry’s en ik ben verkocht. Of het beste? Een ijsje aan de kust. 2 vliegen in een klap! Een reep chocolade doet het ook altijd goed trouwens…

Wat mij gelukkig maakt 9.jpg

4.   Een dikke knuffel

Ik ben iemand die uit zichzelf niet altijd gemakkelijk mensen gaat knuffelen, maar stiekem vind ik het wel heerlijk om te doen. Vroeger vond ik het eigenlijk vooral eng (ja, af en toe ben ik een beetje vreemd – af en toe maar) maar nu vind ik het (bij de juiste personen) heerlijk. Vooral bij vrienden vind ik het leuk. Iemand die je al even niet meer gezien hebt in de armen sluiten of gezellig op iemands schouder een filmpje meepikken? Dat is toch geweldig?

Wat mij gelukkig maakt 10.jpg

5.   Iets betekenen voor iemand/ mensen helpen

Hoezeer dit voor jou misschien cliché mag klinken, zozeer maakt dit me ook écht gelukkig. Het geeft me een geweldig gevoel om iets te doen wat een betekenis heeft voor iemand. Ik vind het heel leuk om iets te doen wat iemand anders gelukkig maakt. Er is toch niets beter dan iemand anders te zien stralen van geluk? Geluk waar jij overigens mee voor gezorgd hebt?

Wat mij gelukkig maakt 11
A candle loses nothing by lighting another candle

 

6.   Het zonnetje dat schijnt

Twee jaar geleden ging ik voor het eerst met mijn vaste universiteitsklik op vakantie. We gingen met z’n allen naar Noorwegen, wat uiteraard een land is met prachtige natuur. Mijn vrienden waren op dat moment verbaasd over hoe gefascineerd ik kon zijn door de natuur. Ze wisten niet dat ik het zo heerlijk vond. Ik vroeg me echt af hoe dat uberhaupt mogelijk was, haha. De natuur is echt één van de mooiste dingen dat er is. Het is de basis van de wereld, van het leven. En bovendien gewoon wondermooi. Wandelingen in het bos, watervalletjes of meren,… Alles heeft zijn eigen schoonheid en vooral ook puurheid. Het is echt. Geen gedoe. Gewoon wat er is, puur. Puur genieten. En zeker als daar dan nog eens zonnestraaltjes bij komen kijken. Want die brengen alles toch veel mooier in perspectief, vind je niet?

7.   Muziek

Om mijn geluksmomentje in de natuur af te maken, geef je me best nog een mp4-speler met héél veel muziek op. Een beetje van alles; rustig, vrolijk, stoer,… Ik hou van verschillende soorten muziek en vind (bijna) elke muziekstijl wel leuk. Vaak kies ik mijn muziek gewoon op basis van hoe ik me op dat moment voel: heb ik nood aan rust, zet ik wat rustige Ed Sheeran, Taylor Swift of Sia op. Heb ik zin om een feestje te bouwen, kies ik shape of you van Ed Sheeran samen met een heleboel andere artiesten. Vaak liedjes die nu vrij populair zijn. Heb jij nog een muziekje dat je mij zeker aanraad?

7-nummers-om-je-workout-te-knallen-5

8. Enthousiaste kinderen

Vroeger kon ik kinderen echt vreselijk irritant vinden. Gelukkig is dat nu zelden nog zo. Meestal toveren ze net een glimlach op mijn gezicht. Ook al heb ik op dat moment eigenlijk helemaal geen zin om te lachen. Kinderen zijn vaak heel spontaan en geven zich ook meestal 100 % in de dingen die ze doen. Die inleving, maar ook fantasie en eerlijkheid vind ik heerlijk. Ze zijn puur. En dat vind ik zo leuk aan ze. Jammer dat die puurheid bij veel mensen ook weer verdwijnt… We zouden beter wat langer kinds blijven 🙂

Wat mij gelukkig maakt 8.jpg
Mijn dansertjes, heel enthousiast verkleed voor carnaval

 

Dit zijn 8 van de dingen die mij erg gelukkig maken. Uiteraard zijn er nog véél meer dingen waar ik vrolijk van word. Gelukkig maar. Moest ik echter moeten kiezen, zijn dit toch zeker dingen die in mijn top staan. Waar word jij gelukkig van?

Liefs, Melissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: