Heb je vandaag je dag niet? Lees dan even dit.

Slechte dag 7.jpg

Het is nog geen 6u geworden en je ligt al wakker in bed. Met een diepe zucht draai je je nog een keertje om. En tegen dat het 7u gepasseerd is, heb je nog steeds geen oog dicht gedaan. Dit wordt je dag niet, dat voel je nu al.

Tien minuten later loopt je wekker af en nu wilt het toch wel lukken dat je nét terug in slaap was gedommeld?! Met kleine oogjes, je haren naar alle kanten en een humeur dat de zon doet verdwijnen, strompel je naar de badkamer. Om daar te ontdekken dat je ook nog eens dringend een douche moet nemen. Daar had je je tijd niet op voorzien. Nu moet je je nog haasten ook.

Snel spring je douche onder, maar bam, je schuift uit. Met een luide klap val je op je bips. Auw. Een nieuwe blauwe plek begint zich al te vormen op je rechterbil. Geweldig denk je.

Uiteindelijk is het 7u50 wanneer je uit de douche stapt. En je moet eigenlijk om 8u de trein nemen naar je werk. Je springt in je kleren en op de fiets. Die tot grote teleurstelling nog een platte band lijkt te hebben. En oh ja, onderweg begint het ook nog eens te regenen. Daar gaat het nut van de douche die je nam… 7u59 en je parkeert je fiets in het rek. De bel gaat al en de trein komt aangereden. Je loopt met al je spullen vliegensvlug naar het perron en stapt nog nét op tijd op.

Met een zucht wil je je op een treinstoel laten zakken, maar alle stoelen zijn bezet en je zult het moeten doen met een plaatsje net breed genoeg om te staan. Top, al die drukte iedere ochtend weer. Je wilt je treinabonnement wegsteken, als je merkt dat je je lunch bent vergeten. Damn, en je had gisterenavond nog zo je best gedaan om een gezonde en lekkere salade te maken. Al je moeite voor niets…

Helemaal slechtgezind kom je toe op je werk en helemaal slechtgezind loop je de hele dag rond… Want het is duidelijk jouw dag niet, toch?

Slechte dag 1.jpg

En dan nu de kracht van positiviteit

Het is nog geen 6u geworden en je ligt al wakker in bed. Je draait je nog een keertje om, maar als je om 6u30 merkt dat je nog steeds niet terug slaperig wordt, sta je op. Je wekker zal toch aflopen om 7u10, dus dan wil je toch niet riskeren dat je nét terug in slaap gevallen bent? En wat extra tijd kan nooit kwaad. Misschien heb je nu nog wel tijd voor een zalig lange douche?

En dat is dan ook exact wat je doet: rustig wakker worden met het stromende warme water op je. Heerlijk. Met je ogen dicht geniet je van elk moment. Maar dan glijdt je uit en bam, je valt met een harde klap op de grond. Je voelt de blauwe plek zich al vormen. In eerste instantie sla je een gil, maar al snel begin je te lachen. Met de slappe lach zit je met je blote bips op de grond. En die gedachte doet je enkel nog meer lachen. En die blauwe plek? Nuja, dat is dan maar een herinnering aan deze fijne ochtend, zodat je nog vaak kan terugdenken aan dit fijne wakker worden. Je hebt zelfs nog tijd om uitgebreid te ontbijten en je kiest ervoor om pannenkoekjes te bakken. Met fruit uiteraard. Want balans, you know.

Oei, je bent het uur uit het oog verloren. Het is 7u50 en om 8u vertrekt je trein al. Snel spring je op je fiets, die blijkbaar een platte band heeft. Meteen een stevige workout. Maar dat vind je niet erg. Daar krijg je energie van, toch? En wat uitdaging in het leven is toch net leuk? Dat laatste lijken ze hierboven ook gehoord te hebben, want ze beslissen nog wat regen op je los te laten. Challenge accepted. Je fietst de longen uit je lijf en nat van het zweet en de regen kom je toe, maar wel nog op tijd. Vlak voor de trein vertrekt, kun je nog er nog op springen. Missie geslaagd.

Het is ontzettend druk op de trein, zoals iedere ochtend. Alle stoelen zijn bezet in de coupé. Niet erg, denk je: je loopt rustig de hele trein af en op het moment dat je het net opgegeven had, vind je in de laatste wagon nog 1 zitplekje. Snel laat je je op de stoel zakken. Dat doet deugd.

Je wilt je treinabonnement wegsteken, en dan merk je dat je je lunch vergeten bent. Jammer denk je, want je had nog zo je best gedaan om een gezonde en lekkere lunchsalade te maken. Maar dan bedenk je dat er vandaag in het cafetaria op het werk groetenlasagne geserveerd word. Nu ja, dan beloon je jezelf daar toch even mee? En dan hoef je vanavond niet meer te koken, maar kun je je voorbereide salade eten. Dat is zelfs nog beter.

Met een grote glimlach kom je op je werk toe en zet je je aan de rest van de dag. Want dit is duidelijk jouw dagje, toch?

 Slechte dag 8.jpg

Ik nam jullie mee in tweemaal dezelfde dag. Tweemaal dezelfde situatie, maar tweemaal een andere aanpak en kijk op de dingen. En geef toe, we denken toch allemaal te gemakkelijk zoals versie 1? Altijd mopperend over alles wat misloopt, altijd aan het zeuren om de dingen die fout lopen. Terwijl het eigenlijk ook zoveel anders kan. Elke dag is een kans om weer gelukkig te zijn. Om te beslissen om weer positief te zijn. Geloof me, je haalt op die manier zoveel meer uit je dagen. En dat je dat niet elke keer lukt? Ook dat is niet erg. Maar probeer het op z’n minst. Gewoon voor jezelf. Het maakt het leven zoveel leuker. Dat beloof ik je.

Liefs, Melissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: