Dit is de beste sport als je wilt afvallen!

Sommige mensen die graag willen afvallen beginnen fanatiek te sporten. Ze zoeken naar sporten die veel kcal verbranden, of ze die nu leuk vinden of niet. Dat is maar bijzaak. Het moet vooral snel gaan, toch?

Welke sport 4.jpg

Maar gaat het ook echt sneller als je het op die manier doet? Kies je niet beter gewoon wat je graag doet? Ik leg het jullie uit.

 

Dag 1

Vandaag staat jouw wekker een uurtje vroeger, 6u30 om precies te zijn. Want je moet toch nog een uurtje op de crosstrainer kunnen staan vooraleer je naar je werk vertrekt? Je vindt het oersaai, maar het verbrandt veel kcal, dus het is goed, denk jij. ’s Middags als werkpauze ga je een eindje lopen. 30 minuten om precies te zijn. Daarna kom je bezweet toe, wil je het liefst gewoon een frisse douche nemen, en zit je werkpauze erop. Maar goed, dat halfuurtje heb je maar mooi weer gehad. 251 kcal extra verbrand, daar wil je wel even voor stinken.

’s Avonds belt je zus je op; ze wilt graag met de kindjes en jou iets gaan doen. Je zou wel willen, maar dat gaat niet. Je moet immers nog gaan zwemmen. Calorietjes verbanden, weet je wel. Beetje jammer, maar je houdt je aan je schema en zwemt 45 minuten lang intensief baantjes. Mooie sportdag heb je weer gehad vandaag, denk je in jezelf. En je ploft jezelf voor de rest van de avond op de bank.

 

Dag 2

Je wekker gaat om 7u15, een kwartiertje vroeger dan gewoonlijk. Je hebt namelijk besloten om vanaf nu met de fiets naar het werk te gaan: dat bespaart je immers ook weer de file in de ochtend. En met wat muziek in je oren, vind je het best wel fijn. ’s Middags ga je met een collega een wandeling maken terwijl je je lunch eet. Gezellig wat bijbabbelen, het zonnetje dat schijnt en de frisse lucht. Heerlijke middagpauze vind je dat!

’s Avonds, net nadat je naar huis bent gefietst, wordt je gebeld door je zus; ze vraagt of je samen met haar en haar kinderen iets wilt doen. Tuurlijk wil je dat! Wat dachten ze van een partijtje schaatsen? Of samen naar een subtropisch zwembad om in te spelen?

Voldoen kom je na een avondje met de kindjes spelen thuis. Je hebt zin om een serietje te kijken. Maar misschien kun je ondertussen even op de hometrainer? Twee vliegen in één klap toch?

 

Ik heb voor jullie even de beweging per dag op een rijtje gezet… Zie jij wat ik zie?

DAG 1 DAG 2
60 min crosstrainer 358 kcal

 

 

15 min fietsen 104 kcal
30 min lopen 251 kcal 50 min wandelen 316 kcal
45 min zwemmen 554 kcal 15 min fietsen 104 kcal
60 min in het zwembad spelen 430 kcal
50 min op de hometrainer 287 kcal
TOTAAL 1163 kcal TOTAAL 1241 kcal

Voor de berekeningen van het verbrandde kcal gebruikte ik het voorbeeld van een 23-jarige vrouw van 1m70 en 65 kg. Welk voorbeeld ik neem is uiteraard niet zo belangrijk, alleen wel dat ik in de 2 voorbeelden hetzelfde neem. Dat deed ik dus dan ook.

 

Zoals je ziet heb je op beide dagen ongeveer evenveel verbrand. En dat terwijl je de ene dag heel hard gesport hebt naar jouw gevoel en de andere dag helemaal niet. De kleine aanpassingen in het dagelijkse leven (zoals tv kijken terwijl je op de hometrainer zit of met de fiets gaan werken) kunnen dus wel degelijk helpen. Je hoeft dus helemaal niet tegen je zin te gaan sporten of stinkend op je werk te zitten. Je hoeft geen leuke dingen af te zeggen om te gaan sporten. Je hoeft juist helemaal niets. En dat is het punt dat ik met dit artikel wil maken.

Kies voor beweging en sporten die je leuk vindt, niet alleen voor sporten die veel kcal verbranden. Uiteindelijk krijg je er meer energie van, ben je gemotiveerder en zal je het ook veel langer volhouden. Je leven wordt er bovendien enkel maar leuker op, dat beloof ik je.

Welke sport 2.jpg

Jij hebt de keuze hoe je jouw leven leidt, hoe jij beweging in je dagelijkse leven implementeert. Kies dan ook voor iets dat je leuk vindt, waar je oprecht gelukkig van wordt. Want wie wil er nu zijn tijd verdoen aan dingen die niet leuk zijn? Toch?

Liefs,
Melissa

Welke sport 1.jpg

Een gedachte over “Dit is de beste sport als je wilt afvallen!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: