Deze sporten verbranden de meeste kcal

Wil jij graag weten welke sport je nu het beste doet om af te vallen? Wil jij weten of je nu het meeste afvalt door een uurtje te gaan wandelen of 20 minuutjes te lopen? Hieronder geef ik jullie met een plezier een overzichtje van de top 10 sporten die het meeste kcal verbranden, met daaronder nog eens de vergelijking van de meest gebruikelijke sporten.

Wil ik hiermee zeggen dat je deze sporten zeker moet gaan beoefenen en dat zij de beste sporten zijn die er bestaan? Zeker niet! Ben je er nog niet van overtuigd? Lees dan zeker dit artikel even.

Ben je toch benieuwd welke sporten het zijn? Wel lees dan zeker verder.

 Meeste kcal verbranden 1

De berekeningen zijn gebaseerd op het verbruik van een vrouw van 60 kg. Dit is echter een gemiddelde en de waarden zijn dus slechts een schatting. Zelfs voor een vrouw van 60 kilo zijn deze waarden niet absoluut. Afhankelijk van de lichaamsbouw, intensiteit, leeftijd,… verschilt deze waarde. Toch krijg je alvast een relatief beeld van de verschillende sporten.

 

Top 10

SPORT KCAL/UUR
1.      Squash 720
2.      Racefietsen (25-30 km/u) 720
3.      Hardlopen (11 km/u)
Let op: dit is vaak veel harder dan je werkelijk loopt!
690
4.      Judo/ karate 600
5.      Spinning 540
6.      Touwtje springen 480
7.      Hockey 480
8.      Handbal 480
9.      Joggen (6 km/u) 420
10.   Voetbal 420

 

 

Andere sporten

SPORT KCAL/UUR
Schaatsen 420
Aerobics 360
Zwemmen 360
Basketbal 360
Fitness 330
Fietsen (16 km/u) 240
Wandelen (5 km/u) 210

 

Zoals je misschien al merkt bevinden zich een aantal sporten zich veel lager in de rangschikking dan je zou verwachten. Zwemmen wordt bijvoorbeeld vaak gezien als een goede sport om af te vallen en veel kcal te verbranden. En in zekere zin is dat ook wel zo. Het verschil tussen een uurtje rustig recreatief zwemmen en een uurtje krachtig baantjes trekken kan al snel oplopen tot zo’n 300-400 kcal. Dit is dus een zeer goed voorbeeld van dat de intensiteit van je work-out zeer belangrijk is. Net hetzelfde bij een les aerobics: afhankelijk van je enthousiasme en ook dat van de lesgever kan dit oplopen tot wel 500 kcal/ uur meer. Denk dus nog maar een goed na voor je maar met halve energie aan een work-out begint: alles geven is de boodschap!

 

Nog even lucratief om een leuk voorbeeldje te geven… Stel dat je een mars gegeten hebt en je hierover schuldig voelt: dit is dan hoelang je moet sporten om deze terug te verbranden:

Om een marsreep te verbranden moet je:

Squashen/ Racefietsen (25-30 km/u) 17 min
Hardlopen (11 km/u) 18 min
Touwtje springen 25 min
Joggen (6 km/u) 29 min
Zwemmen 33 min
Fitness 36 min
Fietsen (16 km/u) 50 min
Wandelen (5 km/u) 57 min

Meeste kcal verbranden 2

Zoals ik dus al eerder zijn moet je dit niet te absoluut nemen. Als jij een uur stevig gaat zwemmen verbrand je sowieso meer dan wanneer je een uurtje spinningles volgt, ook al staat het omgekeerd in bovenstaande lijst. Hou rekening met de intensiteit en andere factoren die een rol kunnen spelen. En bovenal: doe wat je graag doet! (Maar daar moet je dit artikel maar eens over lezen.)

 

Liefs,

Melissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: