Wie Londen zegt, zegt…

Ondertussen al 4 weken geleden dat ik met mijn vriendinnen naar Londen trok. Maar wat een weekend was me dat. Hé-érlijk. Van donderdag tot zondag hebben we ons heel erg geamuseerd. Ik zet even mijn hoogtepuntjes op een rijtje. Misschien haal je er zelf nog leuke ideeën uit!

Londen 16.jpeg

Musical

Wie Londen zegt, zegt musical. Ik vond het dan ook schandalig dat ik al in Londen geweest was, maar nog nooit een Londense musical gezien had. Daar moest dus dringend verandering in komen. We kozen uiteindelijk om naar Aladdin te gaan kijken, een musical die ik zelf niet gekozen zou hebben. Ik ben enorme fan van The lion king en wilde die dan ook graag zien. In eerste instantie was ik dus wat licht teleurgesteld, maar achteraf valt er mij niets te beklagen. Het was écht een topmusical. Topacteurs (vooral de acteur die de geest speelde! TOP!), topdecor, topdansers en –zangers. Echt alles was tot in de puntjes afgewerkt. Ik denk dat ik in heel de show één minifoutje in de danschoreografie heb gezien, terwijl er meer dan 2u aan een stuk gedanst wordt door wel 20 verschillende dansers. Met andere woorden: fenomenaal dus!

Londen 17.jpg

Het decor veranderde minstens een stuk of 10 keer en zelfs het vliegend tapijt ontbrak niet. Ik ben er nog altijd niet uit hoe ze dat juist organiseerden… Het leek gewoon zo echt. En dat trouwens bij een prachtige sterrenhemel… Om bij weg te dromen!

Pubcrawl

Misschien vinden sommigen onder jullie het schandalig, anderen zijn net zoals mij: maar ik wist dus niet wat het woord pubcrawl betekende. Nu weet ik gelukkig wel beter. Want man, wat een leuke ervaring was dat! Het concept is heel eenvoudig: je sluit je aan bij een groep, betaalt hier een klein bedrag voor en trekt dan met heel de groep rond van pub tot pub en eindigt uiteindelijk in een club. Ik denk dat er in totaal 4 pubs waren en 1 club, waarbij je bij elke stop 1 gratis shotje kreeg. In ieder geval: je bent met veel mensen samen, van verschillende nationaliteiten, en amuseert je samen enorm. Je leert nieuwe mensen kennen, gaat weg met je eigen vrienden en verkent Londen en de pubsfeer. Ondertussen is er ook een fotograaf die alvast iedereen even vastlegt op foto. Of je dat nu graag hebt of niet; een herinnering heb je alvast.

Mijn ervaring met pubcrawlen is alvast zeer positief. Ik heb er echt een topavond aan overgehouden en dat is ook duidelijk aan de foto’s die we achteraf te zien kregen.

Foodmarkets

Dat Londen zo overvallen werd door foodmarkets, wist ik ook niet. Ik kende Covent Garden, maar ik dacht dan ook letterlijk dat dat het was. Werd mijn horizon even verruimd zeg…

We hebben elke dag een foodmarket bezocht en we zijn er ettelijke nog gewoon voorbijgelopen. En wat een keuze ook telkens weer… Van Aziatisch tot Grieks, van gebak tot kaas tot kebab. De keuze aan vegetarische en vaak zelfs veganistische opties was ook aanzienlijk groot. Ik, als vegetariër, had moeite om te beslissen wat ik ging eten. Keuze. Dat ben ik niet gewoon, haha.

Ik heb er echt elke dag heerlijk kunnen eten: van versgemaakte falafel tot veganistische pizza tot poffertjes met oreo’s en witte chocoladesaus. En ik mag uiteraard de overige dessertjes niet vergeten: cookie met witte chocolade, appelcrumble-muffin en chocolade-pindakaasfudge bijvoorbeeld. Did I already mentioned desserts?

Londen 12.jpg

Streetart

Ik was aangenaam verrast over hoe leuk straatkunst kan zijn. Meestal loop je er voorbij vooraleer je het werkelijk gemerkt hebt, maar vaak zijn er echte pareltjes tussen. Onderstaande kunstwerken vond ik bijvoorbeeld echt prachtig gemaakt:

Ook het verhaal achter vele kunstwerken is leuk om te horen. Vaak hebben de kunstenaars een hele mooie ingesteldheid of hebben ze werkelijk schitterende dingen teweeg gebracht door hun kunst.

Nog enkele leuke voorbeeldjes vind ik dezen: Ikzelf zou ze nooit hebben opgemerkt, maar hoe klein en fijn ze ook zijn, ze zijn toch werkelijk leuk? Ze zorgden alvast bij mij wel voor kleine glimlach.

En wat vinden jullie van deze versie van Trump? Haha. Ik vond hem wel gieren.

Londen 15

 

Zo, dit zijn naar mijn gevoel de belangrijkste dingen die je zeker eens moet bekijken als je in Londen bent. Uiteraard valt er nog zoveel meer te beleven… Maar als je hiermee start, ben je alvast wel goed op weg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: