Ik faal. Maar dat is niet erg.

Het is al lange tijd stil op mijn blog, instagram en facebookpagina. Ik kreeg daarstraks nog een melding dat het “al 12 weken geleden was dat ik nog iets op mijn pagina plaatste, misschien wilde ik nu wel iets delen?”. En eigenlijk wil ik dat wel heel graag. Ik wil al heel lang terug bloggen en schrijven en bakken en sporten. Maar toch heb ik dat tot nu toe niet gedaan.

Omdat ik me moest richten op school, omdat ik de tijd nodig had om te studeren, al mijn sporttesten in te halen en mijn examens door te komen. En ja, die periode is inderdaad voorbij. Maar ook weer niet helemaal. Want dit jaar heb ik gefaald. Of zo voelt het alleszins wel voor mij. Ik heb herexamens, en niet eentje. Neen, een hele hoop. En ergens knaagt dat aan mij, want ik wil niet moeten toegeven dat ik gefaald heb.

Maar misschien moet ik het proberen te bekijken in een ander perspectief: misschien is het niet echt falen. En leer ik hier gewoon een hele wijze les uit. Misschien is het helemaal wel niet zo erg om in de vakantie te moeten studeren en te beseffen dat niets vanzelf komt. Only hard work pays off. En dat harde werk, heb ik het afgelopen jaar misschien iets te weinig in mijn hoofdopleiding gestoken. Te veel in mijn bij-opleiding, in mijn blog en ontspanning. Maar vooral ook te veel tijd in dingen die nu eenmaal het afgelopen jaar gebeurd zijn en veel energie van mij gevraagd hebben.

En weet je, in de afgelopen weken heb ik het aanvaard. Daar waar ik mij eerst enorm voelde falen, voel ik mij dat nu niet meer zo. Ik voel juist weer strijdlust. Om te laten zien dat ik er wel degelijk voor wil werken. En op deze manier een belangrijke boodschap over te brengen naar jullie: mislukken is niet erg. Falen gebeurt pas als je stopt met proberen. Voor de beste dingen in het leven moet je nu eenmaal werken en geduld hebben. Dus probeer het opnieuw, ook als je naar jouw gevoel gefaald hebt. Proberen kost niets. Hooguit tijd uit je leven. En die tijd ben je zo vergeten als je wel je doel haalt. Dan is die tijd niet voor niets geweest. Terwijl als je na één of een paar pogingen opgeeft, je gevoelsmatig wel je tijd verloren heb. Dus doe dat niet, verlies geen tijd. Neem nog eens diep adem en begin opnieuw. Op een keer lukt het je wel. En dat moment gaat onbeschrijfelijk zijn.

Dus bij deze, examens, waag ik mij aan poging 2.
Alleszins weet ik één ding nu wel zeker: wat de uitslag ook mag zijn, ik faal niet.

Net zoals jij, lieve lezer, ook niet faalt, in wat je dan ook mag proberen.
Bij wat heb jij wel eens het gevoel dat je faalt?

Liefs,
Melissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: